23 Nisan 2015 Perşembe

Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Nasıl Yapılır? Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Tarifi

Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Nasıl Yapılır? Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Tarifi


Oğlumla birlikte ana okulundaki arkadaşlarına ikram etmesi için kakolu puantiyeli kurabiyeler yaptık. Tabi oğlumun yardımıyla "kakolu puantiyeli kurabiyeleri" yapma süremiz biraz uzamış oldu ama onunla bir şeyler yapmaya ve gülüşlerine değer doğrusu. Akşamdan birlikte hazırlayıp paketlediğimiz kakolu puantiyeli kurabiyeleri ikindi kahvaltısında yemeleri için götürdüm. Puantiyeli kurabiyelerimizden kimseye bahsetmemiş aramızda bir sırdı kimseye anlatmadım diyen oğlumun öğretmenine bile sürpriz olmuştu. Çocuklar büyük bir iştahla birinci kurabiyelerini bitirip ikincileri de afiyetle yediler ben de gayet mutlu oldum tabii ki. :) Bir çok yemek tarifi blogunda kurabiye tarifi bulabilirsiniz fakat birazdan okuyacağınız tarifteki gibi lezzetlisini bulmanız zor. Şimdi gelsin bakalım kakaolu puantiyeli kurabiye tarifimiz.


Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Nasıl Yapılır? Kakaolu Puantiyeli Kurabiye Tarifi



Malzemeler:

e1 adet büyük boy yumurta,
e150 gr. pudra şekeri,
e1 paket vanilya, vanilya kokusunu tadını sevenler 2 pakette kullanabilirler.
e55 gr. mısır nişastası,
e250 gr. tereyağı,
eUn,
e1 yemek kaşığı kakao,
e2 yemek kaşığı süt.


Öncelikle yumurta ve pudra şekeri çırpılır. Karıştırılan yumurta ve pudra şekerinin içine oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağı ilave edilir. Margarin kullanılırsa kurabiyeler şekil değiştirecektir. ( Tereyağı kullanmanızı tavsiye ederim).

3-4 dakika karıştırıldıktan sonra mısır nişastası ilave edilir. Ardından 2-3 dakika daha karıştırılır. Son olarak un ve vanilya ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelinceye kadar un ilave edilir ve yoğurulur. Yumuşak bir hamurumuz olacak.

Kakaolu puantiyeleri yapmak için hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayrılır içine kakao ve süt eklenip yoğurulur. Hamur merdane yardımı ile yarım santimetreden biraz daha kalın açılır. Üzerine minik topçuklar halinde kakaolu hamur eklenir. Hamurun üstüne streç serilir merdane ile hamurların birbirlerine yapışması sağlanır. Yuvarlak kalıp ile kesilen hamurlar yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye dizilir. 170 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder