24 Temmuz 2015 Cuma

El Yapımı Dekoratif Mum Nasıl Yapılır? Jel Mum Nasıl Yapılır?

nazar boncuklu mumBu aralar mum yapımına merak saldım. Hobi olarak başladım minik objeler yapıyorum eğlenceli bir uğraş ve oldukça şirin oluyorlar. Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz güzel el yapımı dekoratif mumlar  ile onları sevindirmek güzel olacak diye düşünüyorum. "El yapımı dekoratif mumları" özel günlerde, doğum günlerinde, yıl dönümlerinde hediye edebilirsiniz. Bir sonraki yazımda "jel mum nasıl yapılır" onu anlatacağım.

Yaparken dikkatli olmak gerekiyor çünkü yanıcı bir madde benmari usulu eritmek gerekli ve erime sonucunda 70-80 derecelik bir sıcaklık olduğundan yanıklara sebebiyet vermemek için çocukların olmadığı güvenli bir yerde bunu yapmak en güzeli. Eritme esnasında kesinlikle başında durmalısınız ve kabınızda ki suyun bitmediğinden emin olmalısınız. Resimler mumısıkları facebook sayfasından ve @mumisiklari instagram hesabından alınmıştır.

3 Temmuz 2015 Cuma

E.C.A. Titiz ile Artık Evlerde Kirli Yer Kalmayacak...

Temizlik konusunda hepimizin takıntılı olduğu bazı noktalar vardır. Benim de temizlemek için en çok çaba sarf ettiğim ve buna rağmen yine de istediğim derecede temizleyemediğim bir alan var. Radyatörlerin iç temizliği! E.C.A. ise yeni “Titiz” ürünüyle bu konuda içime su serpti diyebilirim. İsminin verdiği güvenin yanı sıra kolay açılıp kapanabilen kapağı sayesinde radyatör içlerinin temizliği artık çok kolay olacak.
İçerisinde toz biriken radyatörler için bugüne kadar birçok yöntem denesem de başarılı sonuçlar elde edememiştim. Aslında radyatörler bir uzman tarafından temizlenebiliyor ama bu sefer de deformasyona uğruyor. Temizlenmeyen radyatörlerin içerisinde biriken toz tabakası ise tüllerimi kirletmekle kalmayıp, ısı kaybına ve bakterilerin de eve yayılmasına sebep oluyor. E.C.A.’nın yeni tasarımı olan ve tüm panel radyatörlerinde standart olarak yer alan Titiz teknolojisi, hem hijyen hem de ısı probleminin önüne geçiyor. 
 
E.C.A. Titiz’in kolay açılıp kapanabilen kapağı radyatörün içini temizleyeceğim derken şekilden şekle girme derdinden kurtarıyor. Ayrıca ürünün toz tutmayı zorlaştıran yapısı daha iyi hava akışı sağlayarak sağlıklı bir ortam sunuyor. Titiz teknolojisi, damla şeklindeki ızgara formu sayesinde ısı transferlerini arttırarak enerji maliyetlerinde maksimum tasarruf sağlıyor. Dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü bir kullanım sunan E.C.A. Titiz, optimum kanat dizaynı sayesinde de düzgün hava akışı sağlanmasına yardımcı oluyor. E.C.A. Titiz’in dairesel fin formu ve kolay açılabilen yapısı ise sağlıklı ve hijyenik bir ortam sunuyor. 
Yapılan pazar araştırmalarında sıklıkla karşılaşılan radyatör temizliği derdi de E.C.A. Titiz ile son buluyor. 
Detaylı bilgi almak almak istersen http://eca.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsin. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

25 Haziran 2015 Perşembe

Hafta Sonuna Bir Gün Kala... Susamlı ve Sarımsaklı Hellin Peyniri Enfes Lezzet!

Hafta sonuna bir gün kala susamlı ve sarımsaklı hellin peyniri yapmak ister misiniz? Çoğumuz hafta içi çalışıp hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Böyle olunca hafta sonu kahvaltıları veya iftar sofraları için enfes pratik bir lezzet arayışı içine giriyoruz. Hellin peynirini sevenler eminim bir çok çeşidini deneyip  sevdiklerine ikram etmiştir. Bende bir hellin peyniri sever olarak denediğim ve müthiş lezzetli bulduğum "susamlı sarımsaklı hellin peyniri" tarifini sizinle paylaşmak istedim.

Susamlı ve sarımsaklı hellin peyniri harika bir lezzet olarak iftar sofralarınızı süslesin.

peynır 1

peynır 2

Malzemeler:
  • Susam,
  • Hellin peyniri,
  • 2-3 diş sarımsak,(peynirinizin büyüklüğüne göre sarımsak adedini arttırabilirsiniz)
  • Zeytinyağı.
Yapılışı:
Hellin peynirini 1 cm kalınlığında dilimleyiniz. Dilimlediğiniz peynirlerin her iki tarafına susam serpin ve kalın bir bıçak yardımı ile peynirlerin üstüne bastırınız böylece susamlar peynire yapışmış olacaklar. Zeytinyağı döktüğünüz tavaya peynirleri yerleştiriniz ve bir yüzünü kızartıp diğer tarafını kızartmak için çevirin. Bu esnada soyduğumuz sarımsakları bir bıçakla üzerine hafif bastırıp ezin ve tavaya peynirlerin yanına istediğiniz yere dizin. Kızarınca servis tabağına alınız. Afiyet olsun.

15 Haziran 2015 Pazartesi

Şekilli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şekilli Kurabiye Nasıl Yapılır?


kurabiye
hayatadairgunceler blog
Sevgili minik yeğenim ( kendisi henüz 3,5 yaşında) babasına (erkek kardeşim:)) sürpriz yapmak istemiş. Annesi ile gezmelerdeyken anneciğim bu şekilli kalıpları alalım babama kurabiye yapmak istiyorum babam çok mutlu olacak demiş ve annesi ile şekilli kalıpları almışlar. Kalıplar alınmış zaman kaybetmek olur mu hemen benim dere otlu, kaşar peynirli kurabiyelerimi yedikten sonra başladılar "şekilli kurabiye" yapmaya....
Anneciği hamuru yoğurdu ama kalıplarla çoğunu yeğenim kesip tepsiye dizdi. Resimde pişmemiş kurabiyelerin üzerinde iki minik nokta göreceksiniz bu izler yeğenime ait. Eeee her sanatkar eserlerine mutlaka imzasını atar. Öyle değil mi ? :)

Bana da bu güzel şekilli kurabiyeleri resimleyip tarifini sizler için yazmak düştü. Bu arada sizinle bir sır daha paylaşmak istiyorum tariften midir yoksa minik yeğenimin elleri değdi ondan mıdır? Bence her ikisi de mümkün :) çünkü oldukça lezzetliydiler. Şekilli kurabiyelerin tarifi bizden denemesi sizden.

Malzemeler;

  • 1 paket tereyağı / margarin ( oda sıcaklığında),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1+1/2 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • yeteri kadar un,
  • süslemek için pudra şekeri.
Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu, yumurta, vanilya ve yeteri kadar un karıştırılarak yoğurulur. Yumuşak bir hamurumuz olacak. Merdane yardımı ile bir cm kalınlığında hamurumuzu açıyoruz ve şekilli kalıplarımızla hamurumuzdan kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 
Üzeri içinde bir miktar pudra şekeri döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

12 Haziran 2015 Cuma

Leziz mi Leziz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl mı Olur? Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Leziz mi Leziz Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl mı Olur? Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi


Haftanın beş günü çalışan ve arta kalan zamanları çocuklarına ayıran bir anne olarak onların zevkle yiyebileceği, sağlıklı beslenmelerini sağlamak için minik atıştırmalıklar yapmak beni mutlu ediyor. Düşündüm taşındım ne olabilir derken aklıma "dereotlu peynirli poğaça" yapmak geldi. Hepimizin bildiği bir tariftir belki ama misafirlerimize yaparız, günümüz olur yaparız. Birde çocuklarımız için yapalım sıcacık mis gibi ev poğaçası kokusu sarsın evimizi. Kokuyu alan koşsun mutfağa... Çocuklarımızın yiyebileceği "Leziz mi leziz dereotlu peynirli poğaça" nasıl mı olur? derseniz dereotlu peynirli poğaça tarifini aşağıda bulabilirsiniz fakat o listede bir eksik var. Düşünün bakalım ne olabilir. Nasıl bulabildiniz mi? Ben söyleyeyim size Sevgi ve Emek... Bunu listenin başına eklemeyi unutmayın bakın tüm yemekleriniz ne kadar lezzetli oluyor.

Ben tarifi harfiyen uyguladım ve sonuç harikaydı. Çocuklar ev yapımı vişne suyu ile kıtır kıtır leziz mi leziz dereotlu peynirli poğaça yediler. Çocuklara bir daha bir daha dedirten bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeler;
  • 1 paket tereyağı (120-125 gram) oda sıcaklığında,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 2 adet yumurta (bir adet sarı üzerine sürülecek),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • aldığı kadar un,
  • yarım demet dereotu (ince kıyılmış).
İç Malzemesi;
  • 1 su bardağı kadar ezilmiş peynir,
  • 1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış) isteğe göre.
Üstü için;
  • Çörek otu (İsteğe göre).
Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta, sirke, şeker ve tuz iyice karıştırılır.
İçerisine ince doğranmış dereotu eklenir ve kabartma tozu, un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. 10-30 dk kadar hamuru dinlendirin. Sonrasında dinlenmiş hamuru alın ve küçük bezeler halinde açın içine iç harç konularak şekil verin. yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilip fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

11 Haziran 2015 Perşembe

Mevlana'dan Gevher Hatun'a Mektuplar ( Gül Hatun) Sevda Sende!!!

Mevlana'nın evleneceği kadın Gevher Hatun ( Gül Hatun) ile mektuplaşmaları;


Benim Gül'üme...
gülüme
hayatadairgunceler blog
Zaman geçer... İnsan geçer... Dünyada her şey geçer; zaman öyle bir zaman olur ki sevda da zamana ayak uyduramaz. 
Gönül sevda da geçer, gönüle yar geçer. Çok değil, sadece birazcık mevsim geçer, sıcak gelir, kış gelir; bahar geçer... Taşın yanında ağır olduğunu, ateşin ancak düştüğü yeri yaktığını yeni öğrendim. Aşk da ateş mi demektir, hani her düştüğü gönlü yakar ya... Mevsimlerden gözyaşı değil henüz, mevsim aşk mevsimi. Ey sevdamın Gül Hatun'u, beşinci mevsimim sensin, sen sadece sen değilsin, bensin; bedensin, benimsin.

5 Haziran 2015 Cuma

Çikolatalı Mousse (Mus) Tarifi

Çikolatalı mousse çırpılmış yumurta akı sayesinde oldukça hafif bir tatlı. "Çikolatalı mousse" dondurma tarzında ama yoğunluğu daha az ve yumuşacık bir dokusu var. Hemde oldukça pratik ilk denemeniz bile olsa maksimum 20 dakikada hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye gönderebileceğiniz pratik bir tatlı olan "çikolatalı mousse" çikolata severler için vazgeçilemezler arasına gireceğine eminim. İçine ekleyeceğiniz ince rendelenmiş portakal veya limon kabuğu rendesi farklı bir aroma katıyor ve damağınızda hoş bir tat bırakıyor. 24Kitchen aşçılarından Jamie Oliver'ın tarifinde ufak uyarlamalar yaptım. Nasıl mı? Oliver'ın tarifinde portakal likörü vardı ben portakal kabuğu kullanmayı tercih ettim. Tarifinde birde vanilya özütü kullandı ben şekerli vanilin kullandım. Vanilya özütünü ülkemizde bulmak zor fakat internetten sipariş verebileceğiniz siteler var Türkiye'ye gönderi yapıyorlar. Araştırdığım üzere Amazon.com da bulabiliyorsunuz buda biraz ilginç tabii ki... İnternetten satış yapan bir sitede daha varmış önceleri fakat şuan satışını yapmıyor. Vanilyanın tatlı ve keklerde bıraktığı o aromayı severim mutlaka tariflerimde kullanmalıyım diyenlerdenseniz vanilya çubuğu tanelerini veya vanilya çubuklarını içinde bekleterek evde hazırlamış olduğunuz vanilya şekerini kullanabilirsiniz. İnternetten biraz araştırmayla vanilya çubuklarını alabileceğiniz satış yapan siteler bulabilirsiniz. Vanilya çubuklarının kaliteleri konusunda bilgim olamasa da satın alabileceğiniz bir kaç site ismini sizinle paylaşmak istiyorum.
- vanillabazaar.com,       - beanilla.com,       - amadeusvanillabeans.com,      ebay.com ve 
- vanillamart.co.uk.


Malzemeler;
mousse
  • 1 paket krema ( 200ml),
  • 1/3 adet Portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi (oldukça ince rendelenmiş)
  • 160 gram (bitter pasta çikolatası %70 kakaolu)
  • 2 yumurta,
  • 1 yemek kaşığından az tereyağı,
  • 1 çay kaşığının ucu tuz,
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker.
  • 2 paket şekerli vanilin.

Yapılışı;
  • Çikolataları ve tereyağını bir kaba alın benmari usulü eritin.
  • 2 adet yumurta aklarını kar gibi olup kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde çırpın.
  • Eriyen çikolatanın içine yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpın ve içine şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.
  • Ayrı bir kapta kremayı şekerli vanilin ile çırpın ve çikolatalı karışıma yavaşça ekleyerek karıştırın.
  • Kar beyaz yumurta köpüğüne çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyerek ıspatula ile karıştırın. Köpüğü sönmemesi için yavaş yavaş karıştırın.
  • Sonrasında ister servis kaselerine bölüştürüp buzdolabında iki saat dinlendirin yada karıştırdığınız kapta buzdolabında dinlendirip dondurma kaşığı ile alıp çilek, portakal, mandalina veya sevdiğiniz meyveler ile servis edebilirsiniz.

Tevbe İstigfar Etmek!!!

Tevbe istiğfar etmek ademoğlu için hayırlıdır.
Günahların bağışlanması, aile içi huzur ve saadeti için bu cuma gününde ellerimizi semaya, kalplerimizi yaradana açıp tevbe edelim.
Allah her şeyi bilendir, affedicidir.

tevbe
hayatadairgunceler