15 Kasım 2015 Pazar

İspanyol Omleti Nasıl Yapılır? Patatesli Tortilla


İspanyol Omleti Nasıl Yapılır? Patatesli Tortilla ( Soğanlı yumurtalı patates)


ispanyol omleti


Patates ne değerli bir nimet. Neredeyse tüm yemeklerin vazgeçilmezlerinden olan patatesi sebze yemeklerinde, et yemeklerinde, kahvaltılarda ve salatalarda kullanıyoruz. Doğrusu her yemeğe de yakışıyor. Patates tüm vitaminini kabuğunun altında saklıyor. Sizlere önerim patatesi kabuğu ile birlikte haşlayın ve soyun. Yemekler içinse oldukça ince soymanızı tavsiye ederim.

Bir pazar kahvaltısında yapılabilecek oldukça pratik ve lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmak isterim.  İspanyol omleti patatesi sevenler ve yumurta ile olan eşsiz uyumuna hayranlar olanlar için lezzetli bir tarif. 

İspanyol omletin de soğan ve patateslerin birlikte karamelize oluşu ve sonunda ortaya çıkan muhteşem o lezzet. Bir kahvaltı veya atıştırmalık deyip de geçmeyin hata edersiniz.

İspanyol Omleti - Patatesli Tortilla ( Soğanlı yumurtalı patates)

Veeee gelsin tarifimiz;

Malzemeler;

  • 3 büyük patates,
  • 1 orta boy kırmızı soğan,
  • 4 yumurta,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz, kırmızı biber.
Yapılışı:
Soyduğumuz patatesleri minik küpler şeklinde doğrayın. Tavaya bir miktar zeytinyağı dökün ve biraz ısınmasını bekleyin. Sonrasında soğanları atın ve biraz kızgın yağ ile karamelize edin. Patatesleri, tuzu ve kırmızı biberi ilave edin. Biraz kavurun ve üstüne kapak kapatıp pişmesini bekleyin. Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve pişirin. (İsterseniz omletinizin her iki tarafını da pişirebilirsiniz)

2 yorum:

  1. Denenmesi gereken bir tarif. Tam bir omlet canavariyim zaten.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denenmeli bizzat denedim çok lezzetli. :)

    YanıtlaSil